Bugun bir kandaşımız Ankarada köpeklere karşı Türk Bayrağıyla saldıran gençlere polisin "Kaldırın o bayrağı" demesini ve ayırdığını iletmesi üzerine 29 Mart 2011'de Altunköprü Katliamını anan Soydaşlarımıza Kerkük'te yapılan saldırının haberini konu olarak açıyorum.
Kerkük Teknik Enstitüsü Türkmen öğrencileri saldırıya uğradı.Olay Altunköprü Katliamı'nın 20. yıl dönümünü anma merasimı sırasında yaşandı.Anma merasimini düzenleyen Türkmen öğrenciler Kürt öğrencilerin çirkin saldırısına uğradı.Bölgedeki Polis ve Kürt asayiş güçleri olaya sadece seyirci kalmakla yetindi.Kerkük’te düzenlenen Türkmen Altunköprü Katliamı'nın 20. yıl dönümü anma merasimi olaylı geçti.Bugün Kerkük Teknik Enstitüsü Türkmen öğrencileri tarafından düzenlenen anma merasimi sırasında Türkmen öğrenciler çirkin saldırıya uğradı.Anma merasimini düzenleyen Türkmen öğrenciler Kürt öğrencilerin çirkin saldırısına uğradı.Bölgedeki Polis ve Kürt asayiş güçleri ne yazık ki olaya sadece seyirci kalmakla yetindi.
Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği'nin Kerkük Teknik Enstitüsü'nde Altunköprü Katliamı'nın 20. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği anma merasimine çok sayıda Kürt öğrencisi taşlarla müdahele etti.Güvenlik güçlerinin gözleri önünde meydana gelen saldırıda çok sayıda Türkmen öğrenci yaralandı.
Öte yandan Irak Türkmen Cephesi Kerkük milletvekili Erşet Salihi konuya ilişkin başkent Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenledi.Salihi yapmış olduğu basın toplantısında Kerkük Teknik Enstitüsü'nde Altunköprü Katliamı'nın anma merasimi sarısanıda meydana gelen olayları şiddetle kınadı.Salihi,olaydan KDP yandaşlarını sorumlu tuttu.Başbakan Nuri Maliki'nin Türkmenler'in taleplerini dinlemediğini belirten Salihi,Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin de Türkmenler'in sıkıntılarına kulak vermediğini söyledi.
T.T.K
