Kaan ULAŞ
OTAĞ BEKÇİSİ
Atsızcı

Cinsiyet: 
ileti Sayısı: 6.385
Madem ki Türküz; o halde Türk gibi yazarız.
|
 |
« : 09 Kasım 2019, 19:24:43 » |
|
GÜNEY AZERBAYCAN MERKEZİ TEBRİZ YAKINLARINDA DEPREM: 200 SOYDAŞIMIZ ÖLDÜ, 2000 YARALI VAR
İran adlı sınırların içinde yer alan Güney Azerbaycan'da merkezi eski başkent Tebriz yakınlarındaki Eher (Ahar) kentinde meydana gelen depremde 200 soydaşımız hayatını kaybederken, 2000 kişi de yaralandı.
Güney Azerbaycan'da deprem: 200 ölü, 2000 yaralı varBölgeden edindiğimiz bilgilere göre, İran adlanan sınırlar içindeki Doğu Azerbaycan eyaletinde yerel saatle 16.53 ve 17.04'te meydana gelen 6,0 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerde, ölenlerin sayısının 200'ü geçtiği, yaralı sayısının bin iki bini geçtiği bildirildi.
Depremin merkez üsleri olarak açıklanan Eher (Ahar), Verzegan ve Heris ilçelerine bağlı 6 köyün yerle bir olduğu 60 kadar köyün de en az yüzde 50 oranında tahrip olduğu belirtildi.
Arama ve kurtarmalar yetersiz
Bölgede arama kurtarma çalışmalarında aksaklıklar olduğu bilgisi iletilirken, şu ana kadar ancak 100'den fazla kişinin enkaz altından kurtarıldığı belirtildi.
Artçı sarsıntılardan dolayı Tebriz'deki Türk halkı geceyi sokaklarda geçirirken, çadır sayısının yetersiz kaldığı ve ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılar yaşandığı bildirildi.
Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları güçlükle sürerken, Türk kentlerinden ilk yardım ekipleri bölgeye gittiği, ancak fars bölgelerinden gelen yardımların yok denecek kadar az seviyede kaldığı kaydedildi. İçme suyu, ekmek ve battaniyeye en çok ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri ancak bunlarda sayı olarak yetersiz kalıyor.
Aldığımız bilgilere göre hayatını kaybeden kişi sayısının 200 olduğu ancak bu rakamın katlayarak artabileceği, özellikle de kırsal bölgelerde ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.
Doğu Azerbaycan eyaletinde yerel saatle 16.53'te 6,0 ve 17.04'te de 6,2 büyüklüğünde kaydedilen depremlerin Güney Azerbaycan'ın diğer bölgeleri Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde hissedildiği belirtilmişti.
Fars Televizyonları'ndan sansür
Bize ulaşan bir diğer bilgi de İran adlı sınırlar içindeki televizyonların depreme sansür uyguladığı yönünde. Şövenist Fars rejimine bağlı devlet televizyonları depremle ilgili hiç bir canlı yayın yapmazken, ölü ve yaralı sayısını da düşük veriyor.
TÜRK BASININDAN
|